Dostava

Pogosta vprašanja in odgovori

Skrb za izdelke

Navodila za pranje izdelkov so natisnjena na etiketi vsakega produkta.

Tekmovalni dresi

Priporočamo ročno pranje z ne preveč agresivnim detergentom in mlačno vodo. Sušite jih na zraku in ne uporabljajte sušilnega stroja.

Kolenčniki in komolčniki

Priporočamo ročno pranje z ne preveč agresivnim detergentom in mlačno vodo (ali posebnim detergentom za pranje neoprena). Sušite jih na zraku in ne uporabljajte sušilnega stroja.

Vrtenje pralnega stroja lahko poškoduje kolenčnike in komolčnike in njihove šive, saj se neopren v topli vodi nekoliko razširi in s tem lažje ujame v boben stroja. Visoka temperatura sušilnega stroja lahko oslabi neopren ali povzroči pretirano krčenje izdelka.

Povoji za zapestja in kolena

Priporočamo ročno pranje z ne preveč agresivnim detergentom in mlačno vodo. Sušite jih na zraku in ne uporabljajte sušilnega stroja.

Nogavice

Priporočamo pranje na temperaturi vode do 40 °C, kar bo omogočilo njihovo daljšo življenjsko dobo in preprečilo morebitno raztezanje zaradi previsoke temperature. Odsvetujemo tudi uporabo sušilnega stroja, saj lahko povzroči pretirano krčenje materiala.

Majice

Priporočamo pranje na temperaturi vode do 40 °C. Če je le možno, svetujemo sušenje na zraku. V primeru uporabe sušilnega stroja uporabite čim nižjo temperature.

Pasovi

Za ohranitev bleščečega videza zunanjega dela pasu lahko uporabite klasični globin (negovalno kremo) za črne usnjene čevlje. Nanesite jo enkrat na 1-3 mesece. Nanesite jo direktno na pas usnje in jo razmažite za svetleč videz.

Izbira velikosti izdelkov

Tekmovalni dresi

Vsi tekmovalni dresi so izdelani iz elastičnih materialov, kar pomeni, da so precej prilagodljivi tudi pri odstopanju od priporočene številke. Če niste prepričani o velikosti oz. ste na spodnjem delu tabele velikosti za določeno številko, vam svetujemo nakup za eno velikost manjšega dresa. V primeru, da ste nekoliko nižje ali nekoliko višje rasti, vam vseeno svetujemo nakup manjšega/večjega dresa, čeprav bi glede na telesno težo izbrali drugače.

Majice

SBD majice so nekoliko bolj oprijetega kroja, tako da vam svetujemo nakup za eno velikost večje majice od tistih, ki jih navadno nosite.

Kolenčniki in merjenje obsega noge

Pri merjenju popolnoma iztegnite svojo nogo, pri tem pa poskušajte ohraniti mišice čim bolj sproščene. Najlažje je, da pri tem prosite nekoga za pomoč. Izmerite obseg kolena tako, da trak postavite na sredino vaše pogačice in nad meči za nogo (približno na mestu, kjer bo spodnji del kolenčnika). V primeru, da je obseg vaših meč nekaj centimetrov večji ali manjši, vam priporočamo nakup večjega/manjšega kolenčnika.

Tesnejša velikost (tight fit) je bolj primeren za powerlifting in izvajanje počepa, saj kolenu omogoča boljšo podporo, vendar na račun zmanjšanega udobja in težjega nadevanja kolenčnikov. Standardna velikost (standard fit) omogoča bolj udobno nošenje in lažje nadevanje, vendar na račun nekoliko manjše podpore kolenu, zato je bolj primeren za splošen trening, CrossFit ali olimpijsko dvigovanje uteži.

Pomoč pri izbiri ustrezne velikosti pasa za dvigovanje uteži

Svetujemo vam, da izmerite vaš trenutni pas za dvigovanje uteži (tudi če je povsem običajen ali bodybuildng pas) na najtesnejši nastavitvi, kot jo še uporabljate pri določenih dvigih. To storite tako, da si ga nadenete na to najtesnejšo nastavitev in nekako označite, na kateri točki se najprej prekrije usnje. Nato pas raztegnite in izmerite dolžino od označene točke do začetka pasu (torej daljši del). Izmerjena dolžina naj vam bo merilo pri izbiri pasu.

V primeru, da pasa za dvigovanje uteži trenutno ne uporabljate, izmerite svoj obseg pasu na mestu, kjer bi uporabljali pas (navadno obseg malenkost nad popkom), s tem da ob merjenju napnete svoje trebušne mišice, kot da bi izvajali počep. Merjenje samo obsega hlač ni priporočljivo in vam ne bo zagotovilo izbire pravilne velikosti pasa.

Navadno priporočamo, da izberete pas, pri katerem vaš izmerjen obseg pade nekje na sredino določene velikosti v tabeli. S tem boste lahko pas uporabljali tudi v primeru, da pridobite ali izgubite nekaj kilogramov oz. v primeru, da ga imate navadno pri vajah različno zategnjenega. Prav tako se nekaj razlike lahko pozna glede na oblačila (več plasti v primeru majice in tekmovalnega dresa).